Hvorfor er backpacking i Asia så populært?

Man hører titt og ofte at backpackeere prater som sin forkjærlighet for Sørøst Asia, at de har så utrolig lyst til å reise dit, at de skravler om hvor mange ganger de har vært der og deres sprøe opplevelser. Så: hvorfor er denne regionen så populær?

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på dette fenomenet ettersom vi selv har en stor kjærlighet til Sørøst Asia. Det er nemlig 5 hovedgrunner, så vidt vi kan se, som gjør disse landene til yndede mål for backpackere fra hele verden.

backpacking i asia populært
Det er flere grunner til at det er så populært for backpackere å reise til Sørøst Asia!

1. Det er billig

Det at det er så billig i Sørøst Asia er en av de mest attraktive faktorene som sørger for at backpackere velger å reise hit. Det er nokså åpenbart at slike turister gjør sitt beste for å reise så billig som mulig og Sørøst Asia gjør at denne oppgaven kan løses med glans. Gatemat, billige restauranter, billige vandrerhjem/hostel, billig transport og enda mer til betyr at det er svært økonomisk å være på reise der.

2. Lett tilgang

Med unntak av andre billigere land som India (som forresten også er svært populært blant backpackere, så kommer man seg lett inn over grensene i landene i Sørøst Asia. Noen land, som Thailand og Singapore, krever ikke visum for de aller fleste nasjonalitetene, mens andre land som Kambodsja og Indonesia kan kreve visum, men disse kan kan lett få tak i ved grensen ved å betale en avgift. I tillegg så er Bangkok og Singapore gode knutepunkter for videre reise. Og enda litt til: Sørøst Asia er omringet av mange land så det er derfor lett å komme seg fra ett land til et annet ved rett og slett bare ta tog, buss eller ferge.

3. Det finnes noe for alle

I Asia finnes det noe for absolutt alle og det gjelder alt fra hele ville fester til kulturell rikdom – så her kan alle få. Du kan bruke hele dager på sightseeing på templer, ligge på stranden, gjøre spennende og eventyrlige ting eller til og med shoppe – og deretter kan du bruke kveldene på festing, se på show eller ta en drink på gata med vennene dine. Mulighetene er endeløse!

4. Kultursjokk

Selv om det har blitt tonet litt ned i enkelte av landene de siste årene så er kultursjokket fortsatt nærværende og veldig synlig. Thing som å besøke stammer, massasjer med ‘happy ending’, ladyboys, pingpong-show, fiskemassasje, merkelige delikatesser og mangel på reguleringer, for å nevne noen få, er nokså merkelige elementer i den vestlige verden. I Sørøst Asia er man imidlertid villige til å eksperimentere og sjokkere med litt av hvert!

Mange blir imidlertid enten imponert eller sjokkert, og til og med føler avsky, for flere av de tingene vi nevner her.

5. God infrastruktur for backpackere

Som en reaksjon på den opprinnelige backpacker-bølgen som området opplevde for mange år siden har landene utviklet en infrastruktur for backpacking som gjør det ekstremt lett å besøke de mest populære stedene i hvert av landene. I de fleste byene det
mye å velge mellom når det kommer til billige steder å bo, tog, busser, billige flyreiser og til og med turoperatører.

Selvsagt finnes det områder, slik som i Laos og Vietnam, hvor det kan være litt mer vrient å komme seg frem til de forskjellige severdighetene, men med litt research og planlegging kan man fint klare det. Du vil fortsatt se landsbyer uten strøm eller vann, og ting som dette gjør at du vil sette enda mer pris på turen din!