Om Malaysia

Å kjenne Malaysia betyr at man elsker Malaysia – en sprudlende og travel smeltedigel av alle slags folkeslag og religioner hvor malaysiere, kinesere, indere og mange andre etniske grupper lever sammen i fred og harmoni!

Landets multikulturalisme har gjort Malaysia til et gastronomisk paradis og hjemmet til hundrevis av fargerike festivaler. Det er ikke så rart at landets innbyggere elsker å feire og sosialisere. Som folkeslag er malaysiere veldig avslappet, varme og vennlige.

Kontrastenes land

Geografisk sett så er Malaysia nesten like forskjelligartet som kulturen. 11 stater og 2 føderale territorier (Kuala Lumpur og Putrajaya) danner halvøyen som utgjør Malaysia, som er separert av Sør Kina Havet fra Øst Malaysia som inkluderer de to statene Sabag og Sarawak på øya Borneo og et tredje føderalt territorium som heter Labuan (en liten øy utenfor Borneo. Borneo er forøvrig verdens tredje største øy.

En av Malaysias hovedattraksjoner er de ekstreme kontrastene som bygger opp under forskjelligartetheten som kjennetegner landet. Tårnende skyskrapere ser ned på trehus som er bygget på søyler, mens fem-stjerners hoteller står bare noen metere fra eldgamle rev.

Robuste fjell strekker seg på dramatisk vis mot himmelen mens deres regnskog-dekkede bakker feier nedover til flodbreddene som yrer av skogsliv. Kjølige bortgjemte plasser i høyde ruller ned mot herlige sandstrender og rike, fuktige mangrovetrær.

For en perfekt ferie full av overraskelser er det ingenting å tenke på: Malaysia er stedet du er ute etter!