Om Singapore

I denne artikkelen skal vi introdusere deg for Singapore og du skal samtidig få vite alt det du behøver å vite. Her serveres du historie, fakta, klima, kultur og språk!

Singapore er et utrolig spennende og flott land, og det er ikke så rent lite du kan lære her om dette landet. Vi håper at dette er interessant og at du kan lære deg litt mer bystaten!

NB! Se den flotte videoen som ligger nederst i artikkelen!

Litt generelt

Selv om Singapore er fysisk lite er landet en økonomisk gigant! Byen har vært Sørøst-Asias mest moderne i mer enn 100 år. Byen blander malaysisk, kinesisk, arabisk, indisk og engelsk kultur og religion, og den unike etniske miksen gir besøkende et stort utvalg av kulinariske opplevelser og sightseeing-muligheter!

Kalenderen er full av tradisjonelle festivaler og høytider og gjør at det kulturelle aspektet ved Singapore virkelig frister. I tillegg tilbyr bystaten lukushoteller, et herlig kjøkken og fantastiske shoppingmuligheter. Landet, som forøvrig ligger på en øy, ligger en grad nord for ekvator og befinner seg altså i Sørøst-Asia. Landet inkluderer øya Singapore og rundt 60 forskjellige mindre øyer. På grunn av sin effektive og bestemte regjering har Singapore blitt et blomstrende land som utmerker seg både innenfor handel og turisme, og er virkelig et prakteksempel å strekke seg etter for utviklingland. Hovedstaden, også den kalt Singapore, dekker omtrent én tredjedel av hovedøyen.

Glimrende infrastruktur

Ettersom landet ligger helt på spissen av den malaysiske halvøy er Singapores tropiske klima noe som gjør at både forretningsfolk og ferierende besøker landet året rundt. Øyas glimrende infrastruktur sørger for at besøkende kan nyte mange severdigheter og attraksjoner på en trygg, ren og grønn måte. Fra den prisvinnende Changi Airport rekker man de aller fleste store byene rundt om i verden. Togsystemet og undergrunnsbanene er rene, raske og effektive. I tillegg har cruiseterminalen, som rett og slett er topp moderne, gjort at Singapore er en av de ‘hotteste’ havnene i Sørøst-Asia og naturligvis også en naturlig havn for alle som er på cruise i Asia.

Singapore infrastruktur

Singapore har en glimrende infrastruktur og det er enkelt for besøkende å ta seg frem til hvor man måtte ønske!

I selve byen er det ingen behov for å ha en bil tilgjengelig. Den offentlige transporter en glitrende og å spasere er en flott måte å utforske byen på. Alle de store attraksjonene er også tilgjengelig via turbusser. Ettersom byen ligger så nær ekvator varierer ikke temperaturene så mye gjennom året. Regnet fordeles nokså jevnt utover året, og uansett når du velger å besøke landet vil varmt vær aldri være langt unna. Som besøkende vil du bli overrasket over mengden med parker, naturreservater og tropiske grøntområder.

Fantastisk utvikling

Singapores utvikling de siste tre tiårene har vært bemerkelsesverdig, men øyen har dog taklet utviklingen bra. Besøkende vil oppdage en overflod av historiske skatter fra fortiden i skjønnheten i gamle bygninger, verdier og tradisjoner som har overlevd til tross for en dyp sosial og geografisk endring.

Ettersom landet ikke har noen naturlige ressurser å snakke om så var byens tidlige velstand basert på en kraftig og fri handelspolitikk som kom på plass i 1819, da Sir Stamford Raffles etablerte Singapore som et britisk handelssted. Senere sørget industrialisering i stor skala for å styrke økonomien, og i dag har staten den nest travleste havnen etter Rotterdam, samt minimal arbeidsløshet og en supereffektiv infrastruktur. Nesten hele befolkningen bor i moderne nye leiligheter, og den gjennomsnittlige inntekten pr. innbygger er på over 12.000 dollar.

Singapore er en ren og trygg plass å besøke, fasilitetene er uten sidestykke og offentlige steder er røykfrie og hygieniske.

Mye spennende å gjøre!

Colonial District danner kjernen av byens sentrum, og hver omkringliggende enklave har sin egen distinkte ‘smak’. Du finner de aromatiske krydderbutikkene i Little India og du har de sjarmerende bakgatene i Chinatown – og her er det fortsatt mulig å finne kaligrafikunstnere og folk som kan spå deg. Du har også det arabiske kvarteret hvor tettliggende butikker selger utsøkte kluter og silke.

Nord for byen finner du to naturreservater – Bukit Timah og Central Catchment Aria – sammen med de fantastiske Singapore Zoological Gardens. Østkysten kan by på gode sjømatrestauranter langs langstrakte sandstrender. I tillegg til dette finnes det over 50 øyer og holmer i Singapors farvann og alle disse kan nås med varierende vanskelighetsgrad. Dagsturer til Sentosa er populære og øyens fornøyelsespark er forbundet til sørkysten med en veifylling og en taubane med vogn. Musikk, teater og natteliv finnes det også rikelig av i denne utrolige byen. Singapore ble tidligere sett på som en stoppested på vei til de større asiatiske byene, men dette er det en slutt på nå! Besøkende drar til Singapore enten på grunn av foretninger eller rett og slett for en fascinerende og tilfredsstillende ferie for hele familien.

Chinatown Singapore
Chinatown i Singapore!

Det er orden som gjelder!

Singapore er både en øy og et land, men den kanskje beste beskrivelsen er å benytte seg av begrepet ‘bystat’. Akkurat som i de store bystatene fra gammelt av tilbyr Singapore en sivilisasjon og orden i sin høyeste form. Kombinasjonen med vestlig utvikling og den rolige stilen fra øst synes å yte det beste fra begge verdener: den er en moderne metropol hvor du føler deg trygg når du går i gatene, og den er et asiatisk forretningssentrum som er en modell over effektivitet. Singapore er også en multikulturell by og tett på én fjerdedel av befolkningen er utlendinger eller gjestearbeidere fra hele verden. Singapore er også kjent for å ønske å bli den teknologiske hovedstaden i Asia og byen er derfor den ‘kablete’ byen i regionen.

Singapore deler også et annet trekk med de historiske bystatene. Myndighetene tror sterkt på at de kan holde byen slik den er nå med strenge reguleringer på omtrent alt det som, i deres syn, kan forstyrre følelsen av ro. I virkeligheten vil besøkende ikke oppfatte byen like streng som listen over heftige bøter for ting som forsøpling og å krysse gaten ulovlig kanskje gir inntrykk av.

Noen besøkende som har vært i Singapore lovpriser til og med byen som et samfunn som fungerer, mens andre føler at myndighetenes nærmest tvangsmessige fiksering på renhet og orden gjør byen steril – i ordets rette betydning.

Se denne flotte videoen om Singapore!

<