Om Thailand

Thailand har en fascinerende kultur og historie kombinert med et slående landskap og vakre strandsteder, og det er derfor ikke så rart at landet er en av de mest populære feriedestinasjonene. Uansett, som i de fleste andre land, så kan forskjellige lokasjoner tilby forskjellige ferieopplevelser – og det er derfor smart å gjøre litt research før du booker en ferie.

Denne lille guiden kan gi de som er ukjent med landet litt rask informasjon som vil hjelpe dem med å finne den ferieplassen som vil appellere mest til dem. Vi gir deg muligheten til å gjøre gode valg og at du dermed får en fantastisk tid i denne nydelige delen av verden.

Når er det best å besøke Thailand?

Det er ikke noe klart svar på dette og når det er best å reise er naturligvis hvordan du som reiser ønsker å prioritere. Noen ønsker ingenting annet en solskinn og strender, uten at de behøver å bekymre seg for prisen og dermed reise dit i høysesongen.

Andre som kanskje er på et strammere budsjett og som kanskje ønsker å unngå de store turistmassene vil velge å reise dit i regnsesongen. Med massevis av hotelltilbud er det mulig å få luksuslosji for veldig lave priser. Det er også verdt å notere seg at det kan være plenty med solskinn også i de regnvåte månedene, men selv om det er vått eller tørt kan du være sikker på at det blir varmt!

Januar til mars – høysesong

Dette er de mest populære månedene og dermed også det dyreste tidspunktet å besøke Thailand på. Fuktigheten er på sitt laveste i løpet av året og temperaturene er noe lavere enn den vanlige gjennomsnittstemperaturen på omkring 32 grader fra Bangkok og sørover. I nord faller temperaturene mye i løpet av natten, man soldager er normen på dagtid.

Hvis du ønsker å reise dit på denne tiden av året bør du bestille hotell og flybilletter i god tid i forveien ettersom du da får de laveste billettprisene og det største utvalget av rom. Det anbefales at du bestiller minst 3 måneder i forveien.

De mest populære destinasjonene, som for eksempel Phuket, er kjent for de beste hotellene – men disse er ofte fullbooket flere måneder i forveien. Hvis du venter til siste minutt kan du allikevel finne en grei plass å bo, men det er vanskeligere og utvalget kan være begrenset.

Januar er toppmåneden gjennom hele året og det innebærer at hotellene som regel dobler prisene sammenlignet med andre deler av året, men du får mer for pengene i februar og mars. Nedsiden med å reise disse månedene er at det er veldig folksom, mye natteliv og såpass mye trafikk at bare det å krysse gatene kan være en skikkelig utfordring.

April – Songkran-måneden

April er den siste måneden før regnsesongen starter og er ofte den varmeste måneden i året. Det er også måneden hvor Songkran-festivalene gjennomføres og hvor innbyggerne feirer det nye året ved å entusiastisk dynke hverandre (og turistene) med kaldvann.

Det er faktisk egentlig ingenting lignende andre steder i verden og dette tiltrekker seg et stort antall turister – forvent store folkemengder og økte priser.

For de fleste besøkende er det utrolig morsomt men hvis du ikke er forberedt til å være med anbefaler vi at du holder deg på hotellet, ettersom du ikke vil komme langt langs gatene før du er fullstendig neddynket i vann. Du er herved advart!

Mai til august – lavsesong-måneder

Dette er vanligvis det mest fornøyelige månedene av regnsesongen. Luftfuktigheten kryper oppover og temperaturene vil stabilisere seg på rundt 35 grader, samt at regnet inntreffer jevnlig. Men, et vanlig mønster kan være en dag med både skyer og sol, og kanskje noen skikkelige regnbyger som varer i et par timer på ettermiddagen – og har du flaksen med deg kan du opparbeide deg en god brunfarge.

Når det de store folkemengdene fra høysesongen ikke er tilstede kan dette være en fantastisk avslappende tid å være her på. Det er røverkjøp over hele linja og det innebærer spesielle hotellavtaler til ekstremt lave priser på markedene.

Regnmånedene vil ha et høyt gjennomsnittlig regnfall, men det er fortsatt fullt mulig å gå mange deilige solrike dagen hvor til og med det aller mest populære hotellene noen ganger tilbyr rabatter på opptil 50%. Det er derfor verdt å vurdere for de som ønsker å holde kostnadene nede.

September og oktober – lavsesong-måneder

Dette er de våteste og fuktigste månedene hele året i Thailand. Selv om sjansene for store regnstormer over hele landet, er det fortsatt sjanser for godt vær i perioder – men da må du ha litt flaks.

Dette er generelt sett de laveste månedene når det kommer til antall turister, og du vil vanligvis få de største avslagene på både fly og hoteller nå. Det innebærer at prisen på en Thailand-tur kan halveres i forhold til prisene i høysesongen.

November og desember – starten på høysesongen

Disse månedene er altså starten på høysesongen. Nå begynner regnet å gi seg og fuktighetsnivåene reduserer – men her kan ingenting garanteres, og man behøver også litt flaks her, og da spesielt i de sørlige delene i landet i november.

Det er uansett nokså sikkert at du vil få flere perioder med solskinn og rolige, klare dager. Antallet turister vil øke men det er fortsatt betydelig lavere enn i januar og februar.

Disse månedene kan tilby det beste fra begge verdener, og du får et veldig behagelig klima, moderate turistmengder og gode priser.