Om Vietnam

Vietnam er et land som er både forbausende ekotisk og fullstendig overbevisende med sin naturlige skjønnet og helt unike arv – og når du først kommer hit vil det å reise for bli avhengighetsskapende!

Vietnam er et land som tidligere har hatt en negativt ladet klang hengende over seg på grunn av krig og uroligheter, men i dag er Vietnam et land som mange velger å feriere i, og hvis man kjenner litt til dette fantastiske landet skjønner man hvorfor!

Overdose av sanseinntrykk

Uforglemmelige opplevelser venter på deg overalt hvor du befinner deg i Vietnam. Du har det helt sublime hvor du blir stående på dekket til en tradisjonell båt i Halongbukta og måpe over et uvirkelig landskap av kalksteinsøyer. Du har det latterlige hvor man opplever at det kan ta 10 minutter å krysse en gate med en tsunami av motorsykler i Hanoi. Du har det inspirerende av å oppdage verdens mest spektakulære hulesystem i nasjonalparken Phong Nha-Ke Bang. Du har det komiske hvor du kan se en moped, lastet med griser, som sjangler seg fremover langs en dårlig landevei. Og du har det tankefulle hvor du kan se en enslig grav på en kirkegård med tusener av krigsofre.

Historie og kultur

Førti år etter blodbadet og ødeleggelsene i en epokedefinerende konflikt kan man trygt si at Vietnam når er et land og ikke en krig – sett med resten av verdens øyne. Landet har selvtillit og utvikler seg raskt, og dette ser man beviser på i landets blomstrende metropoler. Vietnams lokkende effekt er det lett å sette pris på og man kan se eldgamle, labyrintiske handelskvartaler med håndverksindustri omringet av store herregårder fra kolonitiden og den franske æraen – og alt dette kan man bevitne fra skybarene i skyskraperne av glass og stål!

En kulinarisk supermakt

Det kan godt hende at thaiene beklager seg over dette, men i Sørøst Asia er det egentlig ingen som er i nærheten – så god er faktisk vietnamesisk mat! Den er utrolig subtil med sine smaker og enestående i form av sin forskjelligart. Vietnamesisk kokekunst tiltrekker seg fascinerte reisende, og her kan man oppleve både gatemat-turer og matlagingsskoler. Geografien spiller en avgjørende rolle, og dette innebærer at kinesiske smaker har innflytelse på suppene i nord, mens krydder får maten i sør til å gnistre. Urtene og komplekse teknikker er typisk for den sentrale kystlinjen, fortjent kjent som Vietnams epikureiske episenter. Opp og ned langs kysten kan du henge sammen med innbyggere, smake på lokale retter og drikke risvin på Vietnams mange regionale markeder.

Spenning og ro!

Hvis du stiller med pengene stiller Vietnam med både spenning og ro. Noen av disse krever svært lite av deg fysisk, slik som å sitte på motorsykkel opp gjennom Hai Van passet i det sentrale Vietnam. Andre krever litt mer svetting, som for eksempel å kitesurfe i det tropiske havet ved Mui Ne eller å gå fjellturer i de alltid grønne åsene ved Bac Ha eller Sapa. Når du er ferdig med alle adrenalinaktiviteter er det massevis av horisontal ‘jeg-tid’ aktiviteter du kan nyte godt av. Vietnam har fantastiske spaanlegg, og da alt fra behandling i marmortempler til familiedrevne massasjesalonger med backpacker-vennlige priser.

Hvis du lese mer om backpacking i Sørøst Asia? Klikk her.